Прадукцыя, маркіраваная знакам «Натуральны прадукт», павінна быць выраблена:
Таксама патрабаванні да сыравіны выключаюць прымяненне да жывёл гарманальных прэпаратаў, фармакалагічных стымулятараў росту, а да раслін – гідрапоннай вытворчасці, сінтэтычных стымулятараў росту, мінеральных азотных удабрэнняў і інш.
Абавязковым патрабаваннем з'яўляецца наяўнасць у вытворцы харчовай прадукцыі сертыфікаванай сістэмы менеджменту якасці і (або) бяспекі харчовай прадукцыі.
Падставай для нанясення знака «Натуральны прадукт» з'яўляецца наяўнасць сертыфіката, які пацвярджае выкананне патрабаванняў ТКП 126-2016 «Харчовая прадукцыя. Правілы маркіроўкі знакам «Натуральны прадукт». Асноўныя палажэнні».
Сертыфікат выдае Дзяржстандарт на падставе рашэння камісіі.
Цяпер у Беларусі дзейнічае 139 сертыфікатаў, якія выдадзены 44 айчынным вытворцам.
З інфармацыяй аб такой прадукцыі і парадку атрымання права маркіроўкі можна азнаёміцца на рэсурсе КАЧЕСТВО.БЕЛ у раздзеле «Натуральны прадукт».
Больш падрабязна глядзіце ў сюжэцее праграммы «Наша раніца» на АНТ.